• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Wandtapijt Honorata Blicharska, 1979

"Black-White face of a model" is het prachtige zeldzame werk van Honorata Blicharska.
Maar dit is niet alles! Het werk heeft een prachtverhaal... Lees meer hieronder

Beschrijving

Het verhaal speelt zich af in de jaren 70. (oorsprong New York Times)

Honorata Blicharska, op dit moment 31 jaar Poolse artieste gaat mee op zaken reis met haar man beeldhouwer Karol Broniatowski naar Philadelphia om zijn werken te tonen aan galerijen.

Terwijl haar man de werken toonde ging Honorata op bezoek bij een vriendin in New York. Honorata Blicharska nam paar van haar wandtapijten mee en samen probeerden ze deze aan de muur te hangen en dit zonder succes, de werken vielen van de muur.

Dan gaan we maar een bananensplit eten in de wereldberoemde Serendipity 3 ( located at 225 East 60th Street) dat geliefd was bij Andy Warhol, Marilyn Monroe en een golf van Hollywood-sterren.

Honorata vertelde aan de manager wat ze hadden gedaan, hij was nieuwsgierig naar de wandtapijten, dus namen we hem mee terug naar mijn appartement om ze te tonen. Hij was enthousiast over hen, en plaats ze in de Serendipity 3 aan de wand. 

Miss Blicharska zei dat ze al jaren de gezichten van het tijdschrift verzamelde. In haar atelier in Warschau fotografeert ze de pagina's en projecteert ze vervolgens vergroot. Ze maakt haar werkontwerp van de vergroting en weeft het op een traditioneel, verticaal houten weefgetouw. Het kost haar ongeveer twee maanden om een groot wandtapijt te maken.

Op het wand tapijt is het gezicht weergegeven van niemand minder dan Catherine Deneuve. 

 Ze kreeg bekendheid in 1964, met haar rol in Les Parapluies de Cherbourg (Grand Prix van het filmfestival van Cannes). Vanaf dat moment heeft ze zich ontwikkeld tot een van de belangrijkste vrouwen op het Franse doek en een van de topsterren van de internationale filmscene in de late jaren zestig.

Deneuve is niet alleen als actrice actief; ze is ook zakenvrouw van haar eigen productiemaatschappij (1971 - Les Films de la Citrouille) en model (in de jaren tachtig was ze het gezicht voor de parfums van Chanel) en heeft sinds 1986 haar eigen parfum.

In 1985 stond zij model voor Marianne, het nationale symbool van Frankrijk.

De Broniatowski's zijn teruggekeerd naar Polen, maar de wandtapijten blijven hangen in de boetiek Serendipity 3 aan 225 East 60th Street.

 

Specificaties

Breedte: 140 cm
Hoogte: 140 cm
Diepte: 4 cm
Wandtapijt Honorata Blicharska, 1979