• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Elda Chair by Joe Colombo


OFFICIELLE VERDELER VAN DE ELDA CHAIR DOOR JOE COLOMBO.

Bestel de Elda Chair eenvoudig bij Wauw, als officiële verdeler kunnen wij de Elda Chair leveren in elke kleur, afwerking en combinatie.

Ook kunnen we voor u een persoonlijke op maat geconfigureerde Elda stoel bestellen die zich naadloos aanpast aan uw interieur en vereisten.

Vraag ons gerust naar de opties, of kom langs in Het huis van Wauw, zo kan je de verschillende leder soorten en afwerkingen bekijken.

Colombo Cesare, bekend als Joe, werd geboren in Milaan op 30 juli 1930.

Zijn vader, een zakenman, had een kleine industrie opgericht die gespecialiseerd was in de productie van elektrische kabels en materialen. Zijn jongere broer, Gianni (1937–1993), was een internationaal bekende kunstenaar. Na het volgen van de wetenschappelijke middelbare school en ontmoetingen met leraren kunstgeschiedenis zoals Guido Ballo en design zoals de schilder Giuseppe Lavagna, stapte hij over naar de kunsthogeschool in Brera waar hij zijn creativiteit kon voeden. Eind jaren veertig schreef hij zich in aan de School of Architecture aan de Politecnico di Milano, waar hij tot halverwege de jaren vijftig cursussen bleef volgen.

De fauteuil, die de naam draagt van Joe's vrouw, werd twee jaar voordat hij in productie ging (1965) ontworpen en was een van de eerste meubelstukken met kunststof versterkt met glasvezel. Joe geloofde in de toekomst en paste technologie toe, ook thuis. Zijn bekendere voorspellingen zijn onder andere “... we zullen telefoons in onze zakken hebben …” en dat ze binnenkort zouden ontwerpen met behulp van een “elektronisch brein”. Voor de fauteuil Elda besloot hij af te zien van het gebruikelijke houten frame dat typisch was voor alle fauteuils uit die tijd, zoals die ontworpen door Giò Ponti. Geïnspireerd door de technologie van de scheepsromp, verkreeg hij een lichtgewicht maar resistente structuur met composietmateriaal.

"Vakmanschap versmelt met design."
De zoektocht naar een innovatieve vorm in de vorm van een kelk, omhullend en ergonomisch, heeft de volledig ambachtelijke productie niet uit het oog verloren, waardoor het aanpasbaar is aan elke behoefte en kleurencombinatie. Het frame is verdeeld in twee glasvezelschalen, een binnen- en een buitenschaal, die tot één stuk zijn versmolten met behulp van een specifiek metalen afdichtmiddel. De buitenkant kan worden bekleed met leer of geverfd, voor een oneindige reeks kleuren en afwerkingen.
Elk kussen wordt volledig met de hand genaaid en vervolgens met haken aan het binnenframe bevestigd, alsof het een op maat gemaakt kledingstuk is. Elke fauteuil volgt een nauwkeurig procédé binnen ons bedrijf, wordt bij elke stap zorgvuldig gecontroleerd en geeft zo een meerwaarde aan een iconisch stuk dat al sinds 1965 actueel is.