• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Vintage Willy Rizzo cocktail bar, 1970's

WAUW, dit is een top item! Deze Willy Rizzo Cocktail bar dateert uit de jaren 70 en is uiterst zeldzaam. Deze Willy Rizzo vintage bars komen zelden op de markt en zijn wereldwijd enorm gegeerd.

Beschrijving

JAMES BOND stijl bij u thuis? 

Deze cocktailbar is ontworpen door Willy Rizzo in de jaren 70. Zijn cocktail- en barontwerpen behoren tot zijn meest productieve ontwerpen en ook meest gewilde objecten uit het oeuvre van zijn meubelen.

Dit specifieke stuk is een mooi voorbeeld voor de glamoureuze stijl waar Rizzo om bekend staat.

De bar is voorzien van de originele frigo en vriesvak voor ijsblokken en handige opberg kastje met glazen deur voor drank en glazen handig in op te bergen.

De achterwand is voorzien van verlichting met prachtige suede bekleding die van de bar een echte eye-catcher maken in uw interieur, man-cave, buitenverblijf of kantoor.

WILLY RIZZO,

In 1968 verhuisde hij naar Rome en begon zijn werk als meubel ontwerper voor zijn persoonlijke behoeften omdat, volgens hem, "Scandinavische meubels  noch comfortabel genoeg noch luxueus genoeg waren". Als antwoord op de vraag creëerde hij in 1970 zijn  ateliers en lanceerde hij zijn verkooppunten over de hele wereld. 
"Verbeelding en een sterke moderne stijl" zijn de woorden die zijn stijl bepalen.

Hij opent een Willy Rizzo-winkel, rue du Faubourg Saint-Honoré, daarna verschillende in Frankrijk en Europa, evenals verkooppunten in New York, Miami en Los Angeles. Zijn creaties worden in veel tijdschriften gepubliceerd en tentoongesteld over de hele wereld in musea.

Aangezien hij veel vrienden had in mode en film, stroomden de bestellingen binnen. Een van zijn eerste klanten was Ghighi Cassini met daarop volgden de Jet Set en de rijke Italiaanse high society. Salvador Dali bestelde zowel bij hem alsook Brigitte Bardot, Lenny Kravitz en vele anderen.

Lenny Kravitz omschreef de sobere uitstraling van het meubilair van deze moderne ontwerper als" erg sterk, erg mannelijk en echt funky. " 

Willy Rizzo stierf in 2013, maar zijn werken zullen eeuwig blijven meegaan!

Specificaties

Breedte: 155 cm
Hoogte: 192 cm
Diepte: 135 cm
Vintage Willy Rizzo cocktail bar, 1970's