• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Columbus Globe designed by Paul Oestergaard, 1950s

De koning van de wereldbollen, deze handgemaakte wereldbol ontworpen door Paul Oestergaard en vervaardigd door "Columbus Globe" in Duitsland midden de jaren 50 is een waar juweel.

Beschrijving

WAUW, eindelijk na vier jaar zoektocht hebben we onze favoriete wereldbol kunnen bemachtigen. En zijn dan ook uiterst fier deze aan jullie te mogen presenteren.

De verlichte vloerbol is gemaakt van kristalglas, handgeblazen en volledig handgemaakt.

Dit model is een bijzonder meesterwerk van traditionele wereldbolproductie.

De productie van een handgeblazen grote kristallen glazen bol is een echte uitdaging die wereldwijd door slechts een handvol glasartiesten kan worden overwonnen.

Daarom duurt het vele dagen voordat de geselecteerde materialen kunnen worden omgezet in een cartografisch en optisch meesterwerk met veel ervaring, bekwaamheid en passie.

De cartografie is met de hand geschreven.

Deze techniek, doorgegeven van generatie op generatie, is alleen beheerst door COLUMBUS. De passie en het vakmanschap vereist om dit model te produceren, zijn statige grote, eenvoudige elegantie en buitengewone kwaliteit maken het iets heel bijzonders - uniek en onmogelijk te imiteren.

De DUO verlichte wereldbol is de koning van de bollen en zijn cartografie is dienovereenkomstig luxueus. Het reliëf is gedrukt in 24 afzonderlijke stappen die de wereld zijn eigen uitstraling geven.

De verlichte bol toont de fysieke omgeving van de wereld in levendige en harmonieuze kleuren en bovendien een indrukwekkende hoeveelheid interessante en actuele informatie.

De verlichte bol toont de fysieke kaart, terwijl de niet-verlichte bol de politieke kaart toont.

Zeer uitzonderlijk stuk